Adviseurs

Sira Incentives bestaat uit academisch opgeleide consultants met uiteenlopende achtergronden. Deze mix van expertisegebieden maakt dat wij onze opdrachtgevers optimaal kunnen bedienen en als strategische sparringpartner worden gezien voor diverse, complexe vraagstukken.

Lize Kooijman

Enthousiast, betrokken en inhoudelijk gedreven, in enkele woorden een omschrijving van Lize. Ze luistert naar wensen van opdrachtgevers en denkt graag met hen mee. Door haar scherpe analyses en doorzettingsvermogen brengt ze complexe problemen helder in kaart. Lize heeft ervaring met het inzichtelijk maken van financiƫle effecten en regeldruk, klantreizen en het vereenvoudigen van regelgeving. Daarnaast heeft zij veel kennis van beleidsonderzoek.

Lize was eerder stagiaire bij Actal en deed daar onderzoek naar de regeldrukeffecten van de Aanbestedingswet 2012. Haar interessegebieden zijn: ondernemerschap, sociaaleconomisch beleid en financiƫn. Bij Sira Consulting heeft zij meegewerkt aan projecten op het gebied van ondernemerschap, bedrijfshulpverlening en subsidies. Een concreet voorbeeld is de lastenmeting subsidies voor de provincie Drenthe.

 

Diensten:

Dereguleren en passende regels

Bedrijven en burgers ervaren regels en trage procedures van lokale overheden. Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen deze lokale regeldruk zelf verminderen en voorkomen.

Verbeteren dienstverlening

Het Bewijs van Goede Dienst ondersteunt gemeenten, provincies en waterschappen bij het merkbaar verbeteren van de dienstverlening aan de ondernemer.