Lifescience en medische technologie

Voor medisch technologische innovaties zijn doorgaans substantiële financiële investeringen en lange ontwikkeltrajecten vereist. Veel van deze innovaties bereiken daarom niet de markt vanwege het ontbreken van de juiste financiering. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van vroege fase financiering en subsidies voor ontwikkeltrajecten en ondersteunen daarmee het succes van uw onderneming.

 

Van fundamenteel onderzoek tot productontwikkeling en commercialisering

Lifescience en Medtech innovaties vinden vaak hun oorsprong binnen de academie. Voor dit soort onderzoeksprojecten zijn veel verschillende subsidieprogramma’s beschikbaar, van zeer specifieke calls tot meer generieke regelingen. Wij houden dagelijks de mogelijkheden in de gaten bij instanties zoals NWO en ZonMw, maar ook op Europees niveau zoals Horizon 2020 calls van de Europese Commissie (zie Subsidies aanvragen). Gezien de biomedische en biotechnologische achtergrond van onze adviseurs kunnen wij ons snel eigen maken met state-of-the-art onderzoeksprogramma’s en helpen inrichten van innovatieve, meerjarige trajecten.

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het ondersteunen van de sprong van academische resultaten naar praktijkgerichte ondernemingen / start-ups. Dit is een zeer risicovolle en kapitaalintensieve stap die zeer moeilijk te maken is zonder financiële steun. Gelukkig zijn er veel nationale, Europese en mondiale regelingen die u middels subsidie of kredieten ondersteunen bij het verder ontwikkelen en commercialiseren van een innovatie. Voor elke onderzoeks- en ontwikkelfase is er wel een instrument beschikbaar, hoewel deze bekend staan vanwege de zeer grote competitiviteit.

 

Projectfinanciering met succes

Wij hebben al vaak innovaties begeleid vanaf het moment van ontdekking (TRL1) tot en met commercialisatie (TRL9). Hiervoor hebben wij per fase een handige subsidieplacemat ontwikkeld die wij graag met u doornemen. Neem contact op om de placemat te ontvangen en een afspraak te maken of bekijk verschillende van onze diensten in meer detail hieronder.

 

Opstellen businessplan

Voor grotere subsidie- en financieringsaanvragen is een gedetailleerd en onderbouwd businessplan een vereiste. Of u nou starter bent of een spin-off aan het opzetten bent, u heeft waarschijnlijk niet altijd tijd of expertise in huis om een zo goed mogelijk plan te schrijven.

Vroege Fase Financiering

Voor startups is het vaak lastig financiering rond te krijgen wanneer een innovatief idee nog niet ver genoeg ontwikkeld is om investeerders aan te kunnen trekken. Deze “Valley of Death” kan overbrugd worden met Vroege Fase Financiering.

Subsidies aanvragen

ICT

Via het uitgeven van subsidies is de overheid in staat om op een positieve manier sturend op te treden. Subsidies zijn er dan ook om benut te worden met als doel het Nederlands bedrijfsleven competitiever te maken.

Innovatiekrediet

ICT

Indien u een baanbrekende innovatie wilt doorvoeren maar nog voor een deel van deze ontwikkeling op zoek bent naar financiering dan kan het Innovatiekrediet een uitkomst bieden.