Lifescience en Medtech subsidies tijdens Covid-19

Juist nu is innovatie van belang

Covid-19 heeft de wereld in zijn greep. Landen gaan op slot, mensen moeten thuisblijven en er vallen helaas veel doden en zwaar getroffenen te betreuren. Deze situatie heeft ongetwijfeld grote impact op uw privé en zakelijke situatie. Binnen Sira Incentives hebben wij ons in ieder geval afgelopen weken allemaal in onze eigen thuiskantoren gevestigd en streven wij ernaar u net als altijd te blijven ondersteunen bij het binnenhalen van financiering. Afgelopen periode heeft dit geresulteerd tot ambitieuze aanvragen binnen onder andere Horizon 2020, Eurostars, IMDI en NWO Demonstrator regelingen. Daarnaast begonnen we de lente groots met een recordaantal aanvragen binnen de MIT Haalbaarheid regeling.

Inmiddels is het weer tijd vooruit te kijken en te verkennen welke mogelijkheden voor u interessant kunnen zijn de komende maanden. Het lijkt erop dat Covid-19 geringe impact heeft op (half)jaarlijks terugkerende programma’s zoals de Eurostars (september), MIT R&D Samenwerking (vanaf juni) en NWO Take-Off (september). Daarentegen organiseren de Nederlandse overheid, de Europese Unie en andere instanties wel specifieke Covid-19 calls. Zo zijn er binnen het Horizon 2020 framework talloze initiatieven bekend gemaakt, waaronder een eenmalige call binnen het Eureka netwerk.

Mocht u een oplossing bieden of ontwikkelen voor Covid-19, variërend van diagnostische technologie, tot efficiënte productiemethoden, digitale ondersteuning of vaccins, dan ondersteunen wij u natuurlijk graag bij het opstellen en indienen van een aanvraag.

Covid-19 en financiële ondersteuning in Nederland

In Nederland organiseren RVO, ZonMwNWO, Health-Holland en andere instanties allemaal specifieke regelingen gericht op de Covid-19 crisis. Gezien de zeer korte termijnen van deze regelingen kunnen wij die hier niet allemaal samenvatten maar bij interesse lichten wij u graag verder in. Ook tracht de Nederlandse overheid ondernemingen te ondersteunen die directe impact van de crisis ervaren. De Borgstelling MKB-Kredieten (BMKB) en Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) zijn hier voorbeelden van. Daarnaast wordt binnenkort de Corona overbruggingslening gepubliceerd die specifiek bedoeld is voor innovatieve start-ups en scale-ups. Wij kunnen u ondersteunen bij het aanvragen van deze regelingen.

Het uitgangspunt in deze tijden is dat R&D en innovatie meer van belang is dan ooit. Wij willen dan ook graag samen met u naar de langere termijn kijken – welke projecten komen potentieel in aanmerking voor subsidie waarmee u essentiële (bio)medische technologie ontwikkelt? In onze nieuwsbrief voor het tweede kwartaal hebben wij naast bovenstaande regelingen een aantal andere regelingen opgenomen die potentieel van interesse kunnen zijn, zoals het InnovatiekredietVroege Fase Financiering en WBSO.

Bekijk onze nieuwsbrief hier.

Wij hebben ruime ervaring met het adviseren over en begeleiden bij de genoemde regelingen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Neem dan contact op met